PENJAGAAN TILAM

ARAHAN PENJAGAAN TILAM

1. Tilam dan dipan Vono yang baru dibungkus dalam beg politena untuk memastikan kebersihan dan melindungi mereka daripada kerosakan. Sebelum digunakan, keluarkan beg politena untuk membolehkan pengaliran udara pada tilam dan dipan.

3. Dedahkan tilam anda untuk pengudaraan selama beberapa jam setiap bulan semasa bertukar cadar. Tilam Vono anda mempunyai alat pengudaraan khas di tepi tilam untuk membantu menjaga lapisan upholsteri dalaman kering dan bersih.

5. Penggunaan dipan biasa yang melentur akan menyebabkan kerosakan pada pembinaan dalaman tilam Vono baru anda. Pilih rangka tilam Vono untuk memberi keselesaan yang tepat dan sokongan.

2. Adalah penting untuk memutarkan tilam anda dari kepala ke kaki dan sisi ke sisi dengan kerap untuk mengimbangkan jejak badan. Jejak badan terbentuk kerana lapisan berkualiti mematuhi kontur badan anda selepas beberapa ketika. Ini tidak dianggap kecacatan pembuatan.

4. Tidak digalakkan membersih tilam dengan kaedah pencucian kering. Jika ada kotoran, gosokkan perlahan-lahan permukaan dengan kain dan sedikit air panas. Biarkan tilam kering sebelum digunakan.

6. Semak kaki katil dari semasa ke semasa supaya skru kastor dan roda sentiasa ketat untuk kestabilan rangka katil.

New Mattress Care1

Tilam Satu Sisi: Putar tilam setiap 3 bulan

Tilam Dua Sisi: Pusing dan Terbalikkan tilam setiap tiga bulan